finliandiia-zakryla-vsi-krim-odnoho-z-vosmy-punktiv-propusku-na-kordoni-z-rf-norvehiia-poky-ne-bachyt-porushen

Фінляндія закрила всі крім одного з восьми пунктів пропуску на кордоні з рф, Норвегія поки не бачить порушень

 • 32562 переглядiв

Фінляндія закрила всі пункти перетину кордону з росією, окрім одного, через сплеск напливу мігрантів, звинувачуючи в цьому москву, тоді як Норвегія зберігає пильність, але без інцидентів. Гельсінкі посилює прикордонне патрулювання за допомогою агентства ЄС Frontex

Фінляндія тимчасово закрила всі, окрім одного, із восьми пунктів пропуску на кордоні з росією, у відповідь на надзвичайно високий притік мігрантів, у чому скандинавська країна звинувачує москву. Норвегія поки не бачить порушень на кордоні з рф, але "готова вжити необхідних заходів для підтримання порядку на кордоні". Про це повідомляє Reuters, пише УНН.

Фінляндія

Понад 700 мігрантів з таких країн, як Афганістан, Кенія, Марокко, Пакистан, Сомалі, Сирія та Ємен за останні кілька тижнів в'їхали до Фінляндії через росію. Гельсінкі заявляє, що москва переправляє їх до кордону, але кремль заперечує це звинувачення.

Закривши минулого тижня чотири пункти пропуску, Фінляндія відразу закрила на місяць майже всі пасажирські переходи, що залишилися, за винятком самого північного, розташованого в північному арктичному регіоні, ПП "Раджа-Йосеппі".

Прикордонна служба Фінляндії повідомила, що ПП "Раджа-Йосеппі" відкрився для руху транспорту о 08:00 за Грінвічем у п'ятницю і продовжить приймати заяви про надання притулку протягом чотирьох щоденних годин роботи.

Окрім того, фінська прикордонна служба заявила в п'ятницю, що очікує, що з наступного тижня десятки офіцерів прикордонного агентства ЄС Frontex допомагатимуть патрулювати кордон із росією завдовжки 1340 км.

"Їх завдання передусім полягатиме в патрулюванні сухопутного кордону під наглядом фінських прикордонників та їх підтримці", - повідомив агентству Reuters експерт з прикордонної безпеки Артту Мааранен.

Він сказав, що прикордонники готуються до всіх сценаріїв, у тому числі до того, коли мігранти намагатимуться проникнути до Фінляндії через ліси, що йдуть вздовж кордону.

"Ми запросили обладнання, необхідне для моніторингу та спостереження, у тому числі автомобіль з тепловізійною камерою", - сказав він.

Норвегія

У Норвегії, яка межує з росією на північ від Фінляндії, досі не було жодних порушень, заявив прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре в п'ятницю під час візиту до столиці Естонії Таллінн.

Він сказав, що Норвегія стежить за ситуацією на кордоні Фінляндії та росії і перебуває у тісному контакті з Гельсінкі та Таллінном – обома союзниками з НАТО – з цього питання.

"Ми готові вжити необхідних заходів для підтримання порядку на кордоні, але наразі жодних порушень ми не виявили", - сказав Гар Стьоре.

Естонія

Естонія, як і Фінляндія, звинуватила москву у відправленні мігрантів до свого кордону з росією в межах того, що її міністр внутрішніх справ назвав "гібридної атакувальної операції".

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Китай дозволив безвізовий в'їзд для громадян шести країн

     • 14439 переглядiв

    Перші результати ІТ-коаліції: Латвія передала обладнання для ЗСУ

     • 13971 переглядiв

    ПС ЗСУ попередили про ракету у напрямку Запоріжжя

     • 24341 переглядiв