finliandiia-zakryla-vsi-avtotransportni-kpp-na-kordoni-z-rosiieiu

Фінляндія закрила всі автотранспортні КПП на кордоні з Росією

 • 35405 переглядiв

Фінляндія закрила всі свої автомобільні прикордонні пункти пропуску з Росією на два тижні, починаючи з 30 Листопада, посилаючись на ризики для національної безпеки, пов'язані з гібридними операціями Росії. Тільки залізничні вантажні перевезення через Вайніккалу залишаються відкритими.

Фінляндія з опівночі 30 листопада закрила на два тижні всі автотранспортні пункти на кордоні з Росією. Про це повідомила пресслужба уряду Фінляндії, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що з 24 листопада єдиним, що працює, КПП на кордоні Фінляндії з Росією був "Раджа-Йосеппі", розташований в Арктиці.

У цій ситуації необхідно закрити весь східний кордон. Рішення захищає національну безпеку Фінляндії від гібридної операції Росії

каже міністр внутрішніх справ Марі Рантанен.

Клопотання про надання міжнародного захисту не можна подати у пунктах пропуску, розташованих на сухопутному кордоні між двома країнами, уточнили у прес-службі.

"Росія наразі дає можливість людям використовувати інструменти та направляти їх до фінського кордону в суворих зимових умовах. Фінляндія рішуче діє, щоб зупинити це явище", — каже прем’єр-міністр Петтері Орпо.

каже прем’єр-міністр Петтері Орпо.

За даними митниці Фінляндії, єдиним сполученням між Росією та Фінляндією по сухопутному кордону залишаться залізничні вантажоперевезення через пункт пропуску Вайніккала.

Загалом на сухопутному кордоні між Фінляндією, ЄС та Росією працювали вісім пропускних пунктів: чотири найбільші на південному сході Фінляндії закрилися з 18 листопада. Ще три на півночі — закрилися з 24 листопада.

Відповідне рішення Фінляндія обґрунтувала через неконтрольоване прибуття громадян третіх країн — Сирії, Індії та Марокко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія закрила всі крім одного з восьми пунктів пропуску на кордоні з рф, Норвегія поки не бачить порушень

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Фінляндія закрила всі автотранспортні КПП на кордоні з Росією

     • 35405 переглядiв

    росіяни вивели у Чорне море фрегат "адмірал макаров"

     • 38690 переглядiв

    МАГАТЕ стурбоване зростанням атак поблизу Хмельницької АЕС

     • 38326 переглядiв