finliandiia-pochala-v-5-raziv-bilshe-vyrobliaty-zbroiu-pislia-rosiiskoho-vtorhnennia-v-ukrainu

Фінляндія почала в 5 разів більше виробляти зброю після російського вторгнення в Україну

 • 112039 переглядiв

Фінляндія збільшила внутрішнє виробництво боєприпасів у п'ять разів після вторгнення Росії в Україну і планує збільшити його вдесятеро завдяки новому фінансуванню ЄС і держави на підтримку України.

У грудні 2023 року Міністерство оборони Фінляндії виділило близько 24 млн євро на збільшення внутрішнього виробництва боєприпасів – стимулом стало російське повномасштабне вторгнення в Україну. Про це розробляє фінський суспільний мовник Yle, передає УНН.

Деталі

Міністр оборони Антті Хаккянен заявив, що рішення Європейської комісії про фінансування "відповідає плану, розробленому Міністерством оборони в грудні".

Це рішення, за його словами, фінансує інвестиції, які мають вирішальне значення для забезпечення військової безпеки та довгострокової підтримки України.

Спеціальний експерт Міністерства оборони Фінляндії Франс Пелтонен Однак, що через довоєнний час – вітчизняне виробництво боєприпасів уже виросло в п'ятеро. За його словами, прийняті зараз рішення про фінансування ЄС і держави підвищити поточний рівень.

У виданні зазначили, що якщо інвестиції будуть реалізовані, у Фінляндії вироблятиметься вдесятеро більше боєприпасів, ніж до початку війни в Україні, а це, своєю чергою, допоможе підтримувати Україну та надавати зброю.

МЗС Фінляндії назвало можливим відправлення військ країн заходу в Україну16.03.24, 00:40

Лілія Подоляк

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У США запустили першу морську вітряну електростанцію

     • 66037 переглядiв

    У Сизрані в Росії горить нафтопереробний завод

     • 59412 переглядiв

    Українська ППО знищила 2 "шахеди"

     • 38723 переглядiв

    ХАМАС та єменські хусити таємно зустрілися – France-Presse

     • 109042 переглядiв

    Ізраїльська влада схвалила план атаки на Рафах

     • 38845 переглядiв