ukenru
filaret-u-prezidentski-kampaniyi-ne-vtruchayemosya-ale-simpatiyi-do-poroshenka-ye

Філарет: у президентські кампанії не втручаємося, але симпатії до Порошенка є

 • 11108 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Церква не втручається у президентські кампанії, але симпатії до діючого Президента України Петра Порошенка та інших кандидатів, які відстоюють Українську державу, у церкви є. Про це заявив Патріарх Філарет в інтерв'ю одному з телеканалів, передає УНН.

"Ми в президентські кампанії не втручаємось. Але є симпатії і до нього (Порошенка – ред.), і до інших кандидатів, які відстоюють Українську державу. Але звичайно, що ця подія - надання Українській церкві Томосу про автокефалію - авторитет Президента Порошенка піднімає, тому що за допомогою нього ми досягли цієї мети", - сказав Філарет.

Водночас він відзначив, що духовенство не повинно виступати з агітацією в церковних проповідях під час богослужінь.

"Духовенство і єпископи в проповідях не повинні виступати з агітацією за того чи іншого кандидата. Як громадяни вони мають право симпатизувати, тому що вони громадяни. Вони ж будуть брати участь у виборах. Тому одні підтримують одного, інші – іншого. Але позиція нашої церкви така: ми підтримуємо тих кандидатів, які відстоюють незалежність Української держави", - повідомив Філарет.

Як повідомляв УНН, Філарет заявив, що Президент України Петро Порошенко не втручається в церковні справи, а турбується про Українську державу.

Українські Національні Новини

Політика