ukenru
filaret-rozvinchav-golovniy-mif-mpts

Філарет розвінчав головний міф МПЦ

 • 11140 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Українська православна церква (УПЦ) є дочірньою до Константиопольського патріархату і головною для Московської православної церкви (МПЦ). Про це повідомив предстоятель Української православної церкви Київського Патріархату Філарет в інтерв'ю "5 каналу", передає УНН.

"Ми, Українська церква, є дочірньою церквою стосовно Константинопольського патріархату, а Російська церква є дочірньою церквою, не матір'ю, а дочкою Української церкви", - заявив Філарет.

За його словами, Москва протягом довгих років наполягає на тому, що саме МПЦ є материнською церквою стосовно української. Однак, за словами патріарха, згідно з документами, які вивчав архієрейський собор Вселенського патріарха, Російська церква відокремилася від Київської метрополії, а Київська метрополія входила до складу Константинопольського патріархату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівника єдиної Помісної Церкви буде обрано на Об'єднавчому Соборі - Філарет

Нагадаємо, 23 вересня патріарх Варфоломій, звершуючи Божественну літургію в Церкві св.Фоки в Стамбулі, проголосив, що надіслав усім таке повідомлення про те, що Україна якнайшвидше отримає автокефалію, оскільки має на це право.

Українські Національні Новини

Політика