fiktyvni-dovidky-ta-psevdo-vodii-dalekobiinyky-sbu-likviduvala-try-skhemy-vyizdu-ukhyliantiv-za-kordon

Фіктивні довідки та псевдо водії-далекобійники: СБУ ліквідувала три схеми виїзду ухилянтів за кордон

 • 21744 переглядiв

Служба безпеки України затримала осіб, у тому числі військового чиновника та хірурга, за незаконну допомогу чоловікам призовного віку у виїзді закордон.

У різних регіонах України затримано організаторів незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Як передає УНН, про це повідомила Служба безпеки України, яка викрила три чергові схеми виїзду.

Деталі

Серед затриманих – посадовець районного ВЛК та власник транспортної компанії, яка імітувала міжнародні перевезення вантажів. За гроші фігуранти пропонували військовозобов’язаним виїхати із нашої держави на підставі підроблених документів або в обхід контрольно-пропускних пунктів. За виїзд коже з чоловіків чоловік мав заплатити до 10 тисяч доларів. Сумма залежала від терміновості виїзду та способу переправлення через кордон.

СБУ уточнює, що затримання були проведені на Львівщині, Одещині та на Закарпатт.

У Львові затримано лікаря-хірурга, який входив до складу районної військово-лікарської комісії. Його затримали під час отримання хабаря за підписання для ухилянта фіктивної довідки про "наявність важких діагнозів". На підставі його висновків спільники лікаря з ВЛК готували завідомо неправдиві документи про непридатність призовників до військової служби.

В Одеській області затримано організатора схеми переправляння потенційних призовників до ЄС через територію невизнаного Придністров’я. Фігурант вивозив їх на власному авто через заздалегідь підготовлений маршрут поза пунктами пропуску. При цьому він координував свої дії з зарубіжним спільником, який підшукував клієнтів через спеціально створений Телеграм-канал. Гроші вони отримували на власний криптогаманець.

Високопосадовець КМВА допомагав депутатам міськради ухилятися від військової служби - ДБР23.12.23, 12:59

На Закарпатті затримано комерсанта, який переправляв військовозобов’язаних за кордон, оформлюючи їх, як водіїв міжнародних вантажних перевезень. Як тільки псевдоводій виїздив до ЄС, він покидав авто і за кермо сідав родич фігуранта, який повертався в Україну.

Усім затриманим загрожує до 10 років тюрми.

Анастасія Рябоконь

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В росії знову "заочно заарештували" Буданова

     • 24942 переглядiв

    російський "аерофлот" відновив прямі рейси з москви до Гавани

     • 23108 переглядiв