fifa-vitaie-prysutnist-3000-zhinok-na-trybunakh-na-matchi-chempionatu-v-irani

ФІФА вітає присутність 3000 жінок на трибунах, на матчі чемпіонату в Ірані

 • 26712 переглядiв

Президент ФІФА Джанні Інфантіно висловив захоплення з приводу того, що 3 000 жінок відвідали футбольне дербі в Тегерані - вперше за останні 40 років жінкам дозволили бути присутніми на стадіоні. Це сталося після переговорів ФІФА з футбольним представництвом Ірану.

У столиці Ірану Тегерані, обмежена кількість іранських жінок була допущена на міське дербі на футбольному стадіоні, в четвер, вперше за понад 40 років. Президент ФІФА Джанні Інфантіно відзначив, що був у захваті від того, що 3 000 жінок змогли подивитися футбольний матч з трибун в Ірані. Про це пише Ouest-France, передає УНН.

У вересні я мав задоволення зустрітися з президентом Ісламської Республіки Іран Ебрагімом Раїссі в Нью-Йорку, де ми обговорювали розвиток жіночого футболу в країні і присутність жінок на стадіонах. Тому я з великим задоволенням дізнався, що 3 000 жінок відвідали тегеранське дербі між ФК "Персеполіс" та ФК "Естеглал

- написав Джанні Інфантіно в Instagram.

Також він додав, що прогрес досягається завдяки поточному діалогу між ФІФА та Федерацією футболу Ісламської Республіки Іран.

Доповнення

Обмежена кількість іранських жінок була допущена на футбольний матч в Ірані вперше за понад 40 років. Загалом на стадіоні Асаді було близько 50 тисяч уболівальників; відповідно до інформації газети "Хамміхан", на поєдинок "Естеглал" і "Персеполіс Тегеран" жінкам роздали 3 тисячі квитків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейські футбольні клуби порушили санкції, здійснивши понад 30 трансферів з російськими командами

Згідно з інформацією видання Reuters, ФІФА ставило за мету вплинути, щоб групі вболівальниць було надано доступ на домашній матч фіналу Азійської Ліги чемпіонів 2018 року "Персеполіс" у Тегерані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заходи безпеки для повернення глядачів на стадіони вже розробили - Мінмолодьспорту

Ігор Тележніков

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    "Київстар" відновив роботу 4G у Києві

     • 39259 переглядiв