ukenru
fgvfo-viyavivsya-ne-gotovim-do-roboti-iz-aktivami-likvidovanikh-bankiv-k-vorushilin

ФГВФО виявився не готовим до роботи із активами ліквідованих банків - К.Ворушилін

 • 11437 переглядiв

КИЇВ. 22 червня. УНН. Фонд гарантування вкладів фізосіб був не готовий до роботи із великою кількістю активів, що сформувалися внаслідок масового виведення банків із ринку. Про це заявив директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізосіб Костянтин Ворушилін під час прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Ті обсяги активів, які впали на Фонд, на управління, вони виявилися занадто великі. Чесно кажучи, Фонд був не готовий до такого повороту подій. Тому Фонд пішов на значну реорганізацію за структурою, за продажем активів і так далі", - повідомив він.

Нагадаємо, під час так званого очищення банківського сектору Нацбанк ліквідував 90 банків, на які разом припадало близько третини активів банківської системи до кризи. При цьому 13 банків було ліквідовано незаконно: “Союз”, “Преміум”, “Капітал”, "Укрінбанк", "Київська Русь“, “Східно-промисловий банк”, “КСГ банк”, “ТК Кредит”, “Банк Велес”, “Радикал банк”, “Фінансова ініціатива”, “Хрещатик”, “Михайлівський”.

У судовому рішенні про незаконну ліквідацію банку “Михайлівський” йдеться про те, що Нацбанк виніс передчасну та необгрунтовану постанову про віднесення цього банку до категорії неплатоспроможних. Крім того, у суді спростовано доводи Нацбанку про те, що керівництво банку “Михайлівський” здійснювало незаконні фінансові операції.

Натомість, Нацбанк та Фонд гарантування вкладів підозрюють в організації незаконних схем по заволодінню активами ліквідованих банків.

7 червня Генеральною прокуратурою України було затримано уповноважену особу Фонду гарантування вкладів ( ліквідатора банків) на хабарі у 5 млн доларів США. Її підозрюють в організації злочинної схеми вимагання та одержання хабарів від керівників банку, до яких введено тимчасові адміністрації.

Раніше ЗМІ писали про декларації уповноважених осіб та самого директора Фонду гарантування вкладів. Так, ліквідатор банку “Михайлівський” О.Волков задекларував 1 млн доларів готівки, директор-розпорядник Фонду К.Ворушилін задекларував 2 млн грн зарплати, автомобілі MASERATI, RANGE ROVER, MERCEDES-BENZ, 200 тис. доларів та 70 тис. євро готівки.

Українські Національні Новини

Економіка