Кращі бджолярі, пасічники, винороби та народні умільці представили свою продукцію на площах Театральній та Фенцика.
Восьмий рік поспіль у рамках фестивалю в Ужгороді можна спробувати кілька десятків сортів меду, медової продукції, випити медовухи, побачити і випробувати устаткування бджолярів та приміряти вбрання пасічника.
Цього року у торгівельно-виставкових наметах закарпатські пасічники представили мед липовий, високогірний, квітковий, з різнотрав′я, акацієвий, травневий, соняшниковий, гречаний та екзотичні сорти — каштановий і коріандровий. Окрім традиційної медовухи (алкогольний напій на основі меду — ред.) гості фестивалю дегустували медовуху на березовому соці, на вишнях, з чорницею, а також медовий глінтвейн, медовий ель та медові вина.
Ціна за півлітрову банку меду на ярмарку коливалася від 60 гривень за квітковий та трав′яний мед до 250 гривень за мед із горіхами та цукатами.
Сьогодні свято меду відвідали сотні ужгородців та туристів. Традиційно, окрім тематичної продукції, фестиваль порадував своїх гостей закарпатською кухнею, концертною програмою, ярмарком хендмейду та виставкою місцевих митців.
Як раніше повідомляв УНН, 12 лютого найсмачніші млинці обирали на гастрономічному фестивалі в Ужгороді.