ukenru
fedorov-ministerstvo-pratsyuye-nad-zapuskom-90-proektiv-u-sferi-didzhitalizatsiyi

Федоров: міністерство працює над запуском 90 проектів у сфері діджиталізації

 • 14013 переглядiв

КИЇВ. 13 листопада. УНН. Міністерство цифрової трансформації одночасно працює над запуском 90 проектів у сфері діджиталізації, значна частина з яких стосується земельної реформи. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив віце-прем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, передає УНН.

"Наразі Міністерство цифрової трансформації працює одночасно над запуском понад 90 проектів у сфері діджиталізації, значна частина з яких — частина земельної реформи. Для відкритого ринку землі необхідні прозорі, ефективні та зручні для людини механізми, які зможуть упорядкувати сферу земельних відносин. Реєстри, дозволи, довідкова інформація — держава має надавати всі послуги без участі чиновників", - написав Федоров.

Окрім того, міністр підтримав земельну реформу, яку сьогодні парламентарі мають прийняти у першому читанні.

"28 років мільйони українців чекали на цей день. Сьогодні у Верховній Раді пройде голосування за лібералізацію українського ринку землі. За різними оцінками, тіньовий ринок землі сягає понад 10 млрд грн. Моя мета — щоб Україна за три роки увійшла до топ-3 світових країн у сфері відкритих даних", - зазначив Федоров.

Нагадаємо, за словами Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, у кожному міністерстві є видатки, які передбачають цифровізацію та інформатизацію, тому коштів у бюджеті вистачить на створення "держави у смартфоні".

Раніше УНН повідомляв, Міністерство цифрової трансформації хоче запровадити платформу для укладання контрактів у смартфоні чи ноутбуці вже в новому році.

Українські Національні Новини

Політика