federatsiya-fekhtuvannya-ukrayini-zaklikala-do-vidstavki-sportivnogo-chinovnika-vidpovidalnogo-za-diskvalifikatsiyu-kharlan

Федерація фехтування України закликала до відставки спортивного чиновника відповідального за дискваліфікацію Харлан

 • 641029 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев на офіційному сайті федерації опублікував лист-звернення до керівника Технічного директорату Чемпіонату Світу з фехтування в Мілані Дітера Ламера, що був відповідальним за дискваліфікацію Ольги Харлан, з вимогою подати у відставку, передає УНН.  

Цитата

"Я не суддя що б визнавати Вас винним, але я маю всі підстави чітко і відверто заявити Вам, що в мене не має до Вас довіри! Я впевнений, що в цьому зі мною буде солідарна вся українська фехтувальна спільнота та багато людей з усього світу! І в цьому Ви не зможете мені дорікнути. Пан Дітер Ламер, я закликаю Вас подати у відставку з усіх керівних органів Міжнародної федерації фехтування!”,- зазначив у своєму зверненні Ілляшев.

Деталі

В опублікованому на сайті Федерації фехтування України зверненні її президент Михайло Ілляшев зауважив, що керівник Технічного директорату Чемпіонату Світу з фехтування в Мілані Дітер Ламер є тією особою, на якій лежить відповідальність за те, що сталося на Чемпіонаті світу з фехтування в Мілані, коли олімпійська чемпіонка Ольга Харлан, протиправно отримала чорну картку та була дискваліфікована.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська фехутвальниця Харлан перемогла росіянку і не потисла їй руку

Президент Федерації фехтування України наголосив, що до цього часу немає жодного офіційного пояснення та повідомлення причин дискваліфікації та навіть офіційного рішення про це.

"Проте в засобах масової інформації вже декілька днів є відео де саме Ви, пан Ламер, розмовляєте прямо посеред спортивного залу по телефону тренера «нейтральної спортсменки» Анни Смірнової під час скандальних подій! І знову жодних пояснень…", - зауважив Ілляшев

І додав, що Ламер, зізнався, що це було його персональне рішення дати «чорну картку» українській спортсменці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську фехтувальницю Харлан зняли з участі у поєдинку на ЧС після відмови тиснути руку росіянці 

" І у відповідь на моє прохання надати протокол Технічного директорату, кричали на мене в Технічному директораті, так нічого і не надавши. Так само це саме Ви – пан Ламер, кричали на мене у відповідь на моє питання, чи це Ви відповідали за жеребкування на Чемпіонаті світу, яке в першому ж колі основної сітки звело наших провідних фехтувальників Ольгу Харлан та Дмитра Рейзліна з «нейтральними спортсменами»", - йдеться в у зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна буде наполягати на скасуванні "чорної картки" для Харлан - президент федерації фехтування України

Українські Національні Новини

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    В Україну завезли партію шкідливого авокадо з Перу

     • 408757 переглядiв