ukenru
federalni-chinovniki-ssha-podayut-pozov-na-uryad-cherez-shatdaun

Федеральні чиновники США подали позов на уряд через "шатдаун"

 • 12965 переглядiв

КИЇВ. 1 січня. УНН. Чиновники федеральної системи США подали до суду на уряд, який не платить їм зарплату через "шатдаун". Про це повідомляє УНН з посиланням на ABC News. 

Одна з найбільших чиновницьких профспілок - Американська федерація державних службовців - заявила, що подала до суду, оскільки несправедливим є змушувати людей працювати без зарплати, особливо якщо вони працюють у сфері суспільної безпеки.

Повідомляється, що найбільше від "шатдауна" постраждали агенти прикордонних патрулів, працівники авіаційної безпеки та міграційної служби.

"Наші члени зробили сенсом свого життя захищати безпеку нашої країни", - заявляє керівництво профспілки.

Позов надійшов на 10-й день після "шатдауну", наразі коментарів з боку уряду немає.

У той час, як деякі служби, зокрема, служба у справах ветеранів та міністерство оборони досі мали вдосталь грошей, щоб платити своїм працівникам, 9 інших міністерств і десятки агентств були зачинені.

Таким чином понад 380 тис. державних службовців пішли у вимушену відпустку.

При цьому, згідно з федеральними правилами, "шатдаун" скасовує усі відпустки та лікарняні для особливо важливих співробітників. Отже близько 420 тис. чиновників були вимушені повернутися до роботи без плати.

Нагадаємо, 21 грудня конгрес США не зміг досягнути згоди щодо окремих пунктів державного бюджету та відвернути так званий "шатдаун". Тож з 22 грудня через технічну відсутність фінансування американських урядових установ велика кількість держустанов закрита, а їхні співробітники відправлені у відпустку за власний рахунок

Раніше УНН повідомляв, що президент США Дональд Трамп не планує їхати в свій маєток Мар-а-Лаго в штаті Флорида, де він зазвичай проводить відпустку, і має намір залишатися в Білому домі, незважаючи на "шатдаун". 

Українські Національні Новини

Новини Світу