farmkompaniia-shcho-vyrobliaie-populiarni-liky-vid-ozhyrinnia-ozempic-planuie-pobuduvaty-mehafabryku-v-irlandii

Фармкомпанія, що виробляє популярні ліки від ожиріння Ozempic, планує побудувати мегафабрику в Ірландії

 • 32376 переглядiв

Компанія Novo Nordisk планує побудувати в Ірландії мегафабрику з виробництва ліків від ожиріння, щоб створити 1100 робочих місць і збільшити виробничі потужності.

Novo Nordisk A/S, датський виробник популярних ліків, що використовуються при лікуванні ожиріння Ozempic і Wegovy, планує побудувати "мегавиробничий комплекс" за межами Дубліна в Ірландії, щоб задовольнити зростаючий попит. Про це УНН пише з посиланням на Bloomberg.

Фармацевтичний гігант подав заявку на будівництво кампуса площею 147 192 квадратних метри, що створить до 1100 робочих місць у регіоні, згідно з повідомленням Sunday Times, в якому цитуються докладні документи, подані разом із заявкою на планування.

Успіх Ozempic і Wegovy перетворив 100-річну компанію Novo Nordisk на найціннішу компанію Європи, що котирується на біржі, і чия ринкова капіталізація перевищує внутрішню економіку Данії. Попит також піддав випробуванню виробничі потужності компанії, і їй важко не відставати.

У звіті йдеться, що інвестиції, ймовірно, перевищать 2 мільярда євро (5,51 мільярда доларів США), виходячи з аналогічних розробок компанії. На його завершення піде від 18 до 24 місяців, і він має бути повністю введений в експлуатацію до 2026 року.

За даними Sunday Times, у разі схвалення проект у Дубліні міститиме три підприємства з виробництва фасування та пакування, складську будівлю, два підприємства зі збирання та пакування, адміністративну будівлю і лабораторію.

Лілія Подоляк

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Український актор Богдан Колесник загинув у бою

     • 35515 переглядiв

    Знищено ще один ворожий Су-34 – Повітряні Сили ЗСУ

     • 106662 переглядiв

    Україна врятувала ще трьох дітей з окупованих територій

     • 106725 переглядiв