ukenru
farmakologichna-kompaniya-sanofi-vidbila-ataku-reyderiv

Фармакологічна компанія "Санофі" відбила атаку рейдерів

 • 9208 переглядiв

КИЇВ. 16 червня. УНН. Компанія "Санофі-Авентіс Україна", яка є частиною глобальної медичної компанії Sanofi, вітає рішення Північного апеляційного господарського суду, який 4 червня 2020 року виніс рішення на користь Санофі у справі проти ТОВ "Фінансова компанія "Авіста", повідомляє УНН.

Суд визнав вимоги "Авеста" до "Санофі" безпідставними і зобов'язав повернути кошти, які були незаконно стягнуті з рахунків компанії. Рішення суду набуло чинності з моменту його проголошення.

Оскарженню передувало три роки судового розгляду, в тому числі двічі у Верховному суді. З березня 2017 року "Санофі" відстоювала справедливість в судах України і боролася з необгрунтованими вимогами і схемами опонентів, які з використанням, ймовірно, підроблених документів намагалися отримати великі грошові суми з рахунків "Санофі".

"Це - важливе досягнення для "Санофі" та всієї України, яке демонструє, що судова система країни здатна захищати права іноземних інвесторів, які працюють тут", - зазначив директор компанії Адрієн Деламар-Дебутвіль.

У подібній ситуації зараз компанія "Рантьє плюс", яка змушена відбивати атаку рейдерів на будівлю в історичному центрі столиці на Софійській площі (провулок Рильського, 6), все в тому ж Верховному суді.

У 2012 році "Рантьє плюс" офіційно придбало будівлю, вартістю понад 10 млн доларів, а в 2019 році випадково дізналося, що вже не є власником.

Відповідні зміни до Реєстру внесла реєстратор КП "Реєстраційне бюро" Анна Чуйко на користь третіх осіб. "Рантьє плюс" знадобився рік для того, щоб оскаржити дії реєстратора і відновити свої права на будівлю.

Українські Національні Новини

Економіка