ukenru
falshivi-referendumi-organizovani-rosiyeyu-ye-pryamim-porushennyam-mizhnarodnogo-prava-golova-zovnishnopolitichnogo-vidomstva-yes

"Фальшиві референдуми", організовані росією, є "прямим порушенням міжнародного права" - голова зовнішньополітичного відомства ЄС

 • 208797 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Держави-члени ЄС "найрішучішим чином" засуджують "незаконні референдуми", організовані росією в Україні, заявив у середу головний дипломат ЄС Жозеп Боррель, пише УНН.

Деталі

Боррель закликав міжнародне співтовариство не визнавати "фіктивні референдуми".

Виступаючи разом з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляйєн у Брюсселі, Боррель сказав, що з незаконними "референдумами", організованими росією, "кремль дотримується тієї ж схеми, яку ми вже бачили в Грузії в 2008 році і в Криму в 2014 році".

"Ми рішуче засуджуємо, і я впевнений, що можу говорити від імені держав-членів Європейського союзу, що жодна з них не визнає цей сфальсифікований результат", — сказав Боррель, закликавши міжнародне співтовариство зробити те саме.

Додамо

Канцлер Олаф Шольц заявив президенту України Володимиру Зеленському, що Німеччина ніколи не визнає "фіктивні референдуми" у чотирьох областях України.

Українські Національні Новини

Новини Світу