ukenru
facebook-prizupiniv-robotu-200-dodatkiv

Facebook призупинив роботу 200 додатків

 • 12450 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Компанія Facebook Inc завершила перший етап розслідування, розпочатого після скандалу з консалтинговою компанією Cambridge Analytica, і на сьогоднішній день призупинила роботу приблизно 200 додатків, які мали доступ до великого обсягу інформації користувачів. Про це повідомляє УНН з посиланням Reuters.

Робота додатків припинена для проведення ретельної перевірки про неправомірне використання даних, повідомив ІМЕ Арчібонг, віце-президент Facebook з партнерської співпраці по продуктах.

"Ми маємо зробити ще більше, щоб виявити всі програми, які з порушеннями використовували персональні дані, отримані з Facebook, і на це потрібен час", - сказав Арчібонг.

Компанія Facebook повідомила, що на сьогоднішній день проаналізувала роботу кількох тисяч додатків в рамках розслідування, про який глава компанії Марк Цукерберг оголосив 21 березня.

Нагадаємо, британська компанія з аналізу даних Cambridge Analytica, яка незаконно отримала доступ до даних більш 87 млн користувачів Facebook, припиняє свою роботу.

Як повідомляв УНН, компанія Facebook виявилася в центрі скандалу після того, як газета The New York Times повідомила, що британської аналітичної фірмі Cambridge Analytica вдалося зібрати особисті дані понад 50 млн користувачів соцмережі, щоб розробити алгоритм аналізу політичних уподобань виборців.

Як розповіли колишні співробітники компанії, створений алгоритм полегшував розсилку користувачам політичної реклами з метою потенційно вплинути на їхні голоси. Пізніше в Facebook повідомили про витік даних майже 90 млн користувачів.

Українські Національні Новини

Технології