ukenru
f-mogerini-zayavila-pro-plani-schodo-unifikatsiyi-viyskovikh-spromozhnostey-krayin-yes

Ф.Могеріні заявила про плани щодо уніфікації військових спроможностей країн ЄС

 • 7653 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Сьогодні на засіданні міністрів закордонних справ країн-членів Євросоюзу верховна представниця ЄС з закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні ініціюватиме питання про необхідність прийняття негайних рішень щодо укріплення та уніфікації військових спроможностей країн союзу. Про це вона повідомила перед засіданням в Брюсселі, передає УНН.

"Сьогодні я запропоную міністрам прийняти негайні рішення щодо запровадження військового планування та керування спроможностями, що дозволить нам бути більш уніфікованими, раціональними та мати ефективний підхід у існуючих тренувальних місіях, які ми вже маємо. І я думаю, що це буде великий крок вперед, це не європейська армія, я знаю, що так називають це інколи, але це більше мова про краще управління нашою військовою сферою і це один з кроків, який ми зробимо вже найближчими місяцями", - розповіла вона.

Як повідомляв УНН, 18 лютого Верховна представниця ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні час зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим вказала на відповідальність Росії за реалізацію мінських домовленостей щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Українські Національні Новини

Новини Світу