ukenru
f-mogerini-i-m-pens-obminyalisya-dumkami-z-privodu-ukrayini

Ф.Могеріні і М.Пенс обмінялися думками з приводу України

 • 8818 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Верховний представник ЄС з закордонних справах і політики безпеки Федеріка Могеріні сьогодні зустрілася з віце-президентом США Майком Пенсом, під час зустрічі відбувся "глибинний" обмін думками щодо загальних пріоритетів, зокрема, щодо Сирії і України, передає УНН з посиланням на прес-службу Європейської дипломатичної служби.

"Високий представник Федеріка Могеріні і віце-президент Пенс обговорили важливість тісного партнерства між Європейським Союзом і Сполученими Штатами, що має важливе значення для сторін з обох боків Атлантики. У відкритій і теплій розмові, Федеріка Могеріні підтвердила сильну готовність ЄС продовжувати побудову сильного партнерства між ЄС і США на основі чітких цінностей та інтересів, а також тісно співпрацювати як з двосторонніх, так і з міжнародних питань", - йдеться у повідомленні.

"Вони мали глибинний обмін (думками - ред.) щодо загальних пріоритетів, від Сирії до України, від Лівії до Близького Сходу, від Афганістану до КНДР", - додали у службі.

Зазначається, що як голова Об'єднаної комісії Ф.Могеріні наголосила на необхідності "збереження та реалізації у повному обсязі угоди з Іраном". Також вказано, що Ф.Могеріні і М.Пенс обмінялися думками про те, як поглибити і зміцнити співпрацю в боротьбі з тероризмом, зокрема, в контексті антитерористичної коаліції проти "Ісламської держави".

Ф.Могеріні також приєднається до зустрічі М.Пенса з президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером.

Welcoming #US @VP Pence in Brussels for his official visit to #EU. Excellent meeting, good basis for our cooperation pic.twitter.com/tlrKLweM4U

— Federica Mogherini (@FedericaMog) 20 лютого 2017 р.

Нагадаємо, М.Пенс запевнив, що Україна залишається серед пріоритетів для США.

Українські Національні Новини

Політика