ukenru
evakuyovanim-z-kitayu-u-novi-sanzhari-peredali-knizhki-ta-igri

Евакуйованим з Китаю у "Нові Санжари" передали книжки та ігри

 • 20967 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Евакуйованим із ураженого коронавірусом китайського міста Ухань, яких розмістили на 14-денну обсарвацію у медцентр "Нові Санжари", релігійні діячі передали Біблію, інші книги та настільні ігри. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Полтавської ОДА.

"Релігійні діячі зібрали книги, продукти, настільні ігри для людей, які перебувають в обсервації. Продукти залишили у представників Червоного Хреста у Нових Санжарах. Інші речі передали людям у санаторій", - йдеться у повідомленні.

Водночас, як повідомили у пресслужбі НК Товариства Червоного Хреста України, "оперативним штабом було прийнято рішення про заборону передачі продуктів харчування з метою посилити заходи безпеки для людей, які перебувають на території медичного центру". Як зазначається, поряд з центром встановлена палатка Червоного Хреста, де відбувається прийом, облік та передача допомоги. Через Червоний Хрест волонтери вже почали доставляти допомогу.

"У свою чергу, посольства Аргентини та Еквадору доставили сьогодні також необхідні предмети. Зокрема, пледи, засоби гігієни, дитяче харчування. До намету Червоного Хреста принесли великого ведмедика для найменшого мешканця обсервації", - вказали у НК Товариства Червоного Хреста України.

Також у Полтавській ОДА розповіли, що у Новосанжарській РДА лідери релігійних об’єднань Полтавщини різних конфесій, священники Православної церкви України з Києва обговорили ситуацію в Нових Санжарах. Зокрема, порушили питання налагодження комунікації.

"Місцеві священики говорили, що насправді жителі селища не були агресивно налаштовані, а різко відреагували, бо були заскочені зненацька. Насправді Новосанжарці прихильно ставляться до людей у медцентрі, приносять їм продукти і речі. Священники зазначали, що потрібно й надалі налагоджувати комунікацію між владою і суспільством, аби не виникало нерозуміння. Церкви готові бути комунікаторами й допомагати владі у цьому питанні", - додали в ОДА.

Додамо, спецрейсом з ураженого коронавірусом китайського міста Ухань до України прибули загалом 94 особи, з яких 22 особи – члени екіпажу і супроводжуючого медичного персоналу, а також 72 пасажири. Серед пасажирів, яких направили на обсервацію, 45 громадян України та 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Ріки, Чорногорії, Панами та Ізраїлю). Серед евакуйованих українців з Китаю є сім'я з 8-річним сином.

20 лютого літак із евакуйованими українцями з Уханя приземлився у Харкові. Евакуйованих спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції доправили на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” у Полтавської області. Це спричинило спротив місцевих жителів, сталися сутички.

Українські Національні Новини

Суспільство