evakuatsiya-iz-sektoru-gazi-v-mzs-zayavili-scho-pratsyuyut-nad-vivezennyam-ukrayintsiv-8-ta-9-listopada

Евакуація із сектору Гази: в МЗС заявили, що працюють над вивезенням українців 8 та 9 листопада

 • 54232 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Евакуація громадян України із сектору Гази продовжується. В МЗС працюють над вивезенням українців 8 та 9 листопада. Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко у Facebook, передає УНН.

Цитата

«Україна успішно евакуювала із сектору Гази першу групу українців в складі 43 людей. Зараз вони в безпеці на території Єгипту під опікою українських дипломатів», - написав Ніколенко.

Він повідомив, що за підсумками кропіткої дипломатичної роботи українські консули зустріли українців на КПП «Рафах», забезпечили їхнє перевезення до місця тимчасового перебування, готується подальший переліт до однієї із сусідніх з Україною країн.

«Евакуація громадян України із сектору Гази продовжується. Нині активно задіяні наші посольства в Ізраїлі та Єгипті, інші причетні українські відомства. Працюємо над вивезенням українців 8 та 9 листопада. Дозвіл на виїзд нової кількості громадян отримано», - зазначив Ніколенко.

Окрім того, він значив, що враховуючи обмежену пропускну здатність КПП «Рафах», евакуація відбувається виключно в межах погоджених причетними місцевими відомствами списків іноземців.

Доповнення

Евакуація українців із сектора Гази розпочалася 7 листопада.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Нардепу Дубінському вручили протокол про корупцію - ДБР

     • 46614 переглядiв