ukenru
euractiv-yevrokomisiya-ogolosit-pro-mirovu-ugodu-z-gazpromom-nastupnogo-tizhnya

Euractiv: Єврокомісія оголосить про мирову угоду з "Газпромом" наступного тижня

 • 9163 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Єврокомісія та російська компанія "Газпром" оголосять про врегулювання антимонопольної справи наступного тижня, після того, як російський енергетичний гігант пообіцяв змінити свою структуру ціноутворення і дозволити суперникам закріпитися в Східній Європі. Про це повідомляє Euractiv, посилаючись на інформацію чиновників, близьких до справи, передає УНН.

Одне з джерел видання повідомило, що Єврокомісія повинна оголосити про укладення угоди 24 травня, тим самим завершаючи одну з найдовших у своєму роді антимонопольних справ.

Два інших джерела повідомили, що рішення щодо "Газпрому", найбільшого постачальника газу в ЄС, можуть оголосити на цьому тижні або на наступному.

Зазначається, що, на думку регулюючих органів ЄС, угода може допомогти блоку вирішити суперечки про постачання газу в Україну і через неї. Це також могло б допомогти лібералізувати ринок газу в південно-східній Європі, наприклад, дозволивши зворотні потоки і надавши конкурентам доступ до трубопроводів, йдеться в статті.

Зазначимо, у 2012 році Єврокомісія почала розслідування про потенційні порушення “Газпромом” антимонопольного законодавства Європейського союзу, а навесні 2015 року компанії були пред’явлені офіційні претензії.

Як повідомляв УНН, у Єврокомісії сподіваються допомогти Україні для виконання "Газпромом" рішення Стокгольмського арбітражу, а також надати підтримку у переговорах щодо транзиту, після закінчення дії поточного контракту.

Українські Національні Новини

Економіка