ukenru
estonska-vlada-viluchila-v-portu-muuga-kokayin-na-pivmilyarda-yevro-yakiy-buv-priznacheniy-dlya-rosiyi

Естонська влада вилучила в порту Мууга кокаїн на півмільярда євро, який був призначений для росії

 • 238212 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. Естонська влада виявила у порту Мууга 3,5 тонни наркотичної речовини. За словами керівника служби боротьби з наркозлочинами слідчого відділу НДТ Рауля Коппельмаа, більша частина вантажу прямувала до росії. Про це повідомляє УНН з посиланням на ERR.

Деталі

Під час перевірки контейнерів, в яких за документами перевозили банани з Еквадору, естонська влада виявила 72 чорні мішки. У них було знайдено понад три тисячі упакованих у плівку та заклеєних клейкою стрічкою пачок з твердим порошком білого кольору, повідомила прес-служба Державної прокуратури.

Експрес-тест білого порошку дав позитивну реакцію кокаїн. Його роздрібна вартість становить близько півмільярда євро. 

За словами керівника служби боротьби з наркозлочинами слідчого відділу НДТ Рауля Коппельмаа, така велика кількість не призначена для естонського ринку.

Цитата

"Вантаж корабля включають контейнери, країною призначення більшу частину яких була російська федерація. У рамках зазначеного провадження НТД тісно співпрацює з міжнародною поліцією, у тому числі з голландською поліцією, фінською митницею та Європолом, з метою виявлення злочинців, причетних до цієї справи", – сказав Коппельмаа.

Нагадаємо

8 тисяч елітних автомоблів для росії знаходяться у порту Бельгії через введені санкції.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП