ukenru
estoniya-natyaknula-na-boykot-olimpiyskikh-igor-yakscho-tudi-dopustyat-rosiyan-ta-bilorusiv

Естонія натякнула на бойкот Олімпійських ігор, якщо туди допустять росіян та білорусів

 • 929845 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Прем'єр-міністр Естонії заявила, що її країна може бойкотувати Олімпійські ігри 2024 року в Парижі, якщо до участі допустять російських та білоруських спортсменів, передає УНН посилаючись на Delfi.

Цитата

"Участь російських та білоруських спортсменів просто неправильна. Тому бойкот – це наступний крок", – заявила журналістам у Таллінні прем'єр-міністр Кая Каллас.

"росія вбила сотні українських спортсменів, у тому числі олімпійських чемпіонів та чемпіонів світу", - додала Каллас.

Деталі

Закликавши Москву не використовувати спорт як інструмент пропаганди, Каллас додала, що серед російських спортсменів є солдати: "Якщо подивитися на призерів Олімпійських ігор у Токіо, то 45 з них насправді були військовослужбовцями російської армії".

Однак вона додала, що зусилля мають бути зосереджені на тому, щоби переконати інші держави не допускати конкуренцію росіян і білорусів.

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте підтримала цю думку, заявивши журналістам, що бойкот "може бути не таким вражаючим, як повна заборона на участь російських та білоруських спортсменів", яку вона назвала "переважним варіантом".

Міністр спорту Польщі Каміль Бортничук заявив у п'ятницю польському інформаційному агентству PAP, що бойкот ігор буде "найсильнішою картою та крайнім заходом".

Раніше Бортничук заявив, що очікує на "дуже тверду позицію" від запланованої на 10 лютого зустрічі за участю представників 40 країн.

"Я б дав МОК шанс для самоаналізу, не ставлячи їх прямо перед стіною таких сильних альтернатив", - сказав Бортничук PAP.

Додамо

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) заявив минулого тижня, що розглядає можливість участі росіян у літніх Іграх у Парижі наступного року, ймовірно, як нейтральних спортсменів, а не під своїм національним прапором.

Ця заява викликала негайну реакцію Києва: радник президента України звинуватив МОК у тому, що він пропагує війну.

Українські Національні Новини

Новини Світу