estoniia-planuie-rozvyvaty-mobilnyi-zakhyst-vid-bezpilotnykiv-na-osnovi-ukrainskoho-dosvidu

Естонія планує розвивати мобільний захист від безпілотників на основі українського досвіду

 • 38254 переглядiв

Естонія планує розробити мобільні системи захисту від безпілотників, спираючись на досвід України в ефективній протидії роям безпілотників. Міністр оборони Естонії Ільмар Тамм відзначив ефективність багаторівневої системи протиповітряної оборони України.

Естонія планує розпочати розробку мобільного захисту від безпілотників, використавши досвід України. Про це заявив міністр оборони Естонії Ільмар Тамм, пише видання ERR, передає УНН.

Деталі

За словами глави естонського Міноборони, українці створили ефективну багаторівневу систему ППО, яка здатна успішно збивати російські безпілотники, навіть якщо вони прилітають цілими зграями.

Оскільки останнім часом йдеться про те, щоб звернутися до досвіду України у відбитті атак із застосуванням дронів, то на мою думку для нас наступним етапом може стати створення мобільних команд. Вони не обов'язково повинні бути на базі військової техніки, тут можна використовувати чотири різні типи машин, сформувати стаціонарну радіолокаційну базу, кулеметну команду, які зможуть виявляти дрони, що наближаються

заявив Тамм

Він наголосив, що українці збудували дуже ефективну багаторівневу систему протиповітряної оборони, завдяки якій вони здатні збивати безпілотники типу "шахед" або "герань", навіть коли вони летять роєм. Росіяни запускають свої дрони так масово з розрахунку на те, що якийсь із цієї зграї безпілотників все ж таки прорветься.

Крім того, зазначив Ільмар Тамм, завданнями Естонії є захист критично важливих об'єктів та створення контрольно-пропускних пунктів, що вже було відпрацьовано під час навчань Ussisõnad.

Також він вважає важливим розвивати мережі, якими люди можуть повідомляти інформацію про підозрілі обставини, що стосуються дій противника.

Нагадаємо

У ніч на 16 грудня повітряні Сили під час нічної атаки знищили 30 ударних дронів в 11 областях України.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У США удосконалена ракета для HIMARS пройшла випробування

     • 116875 переглядiв

    В Еквадорі викрали почесного консула Великої Британії

     • 35998 переглядiв