ukenru
estoniia-oholosyla-rosiiskoho-dyplomata-personoiu-non-hrata-ta-vysylaie-yoho-z-mirkuvan-bezpeky

Естонія оголосила російського дипломата персоною нон грата та висилає його з міркувань безпеки

 • 21767 переглядiв

Естонія висилає співробітника російського посольства з дипломатичним статусом, якого оголосила персоною нон-грата. Також в МЗС країни повідомили, що російські спецслужби координують гібридні операції проти безпеки Естонії.

Із посольства росії в Естонії вишлють співробітника з дипломатичним статусом, його оголошено персоною нон грата. Про це заявило естонське МЗС, пише УНН з посиланням на видання Delfi.

Деталі

МЗС Естонії 19 березня викликало тимчасового повіреного у справах росії, щоб повідомити про оголошення співробітника посольства рф із дипломатичним статусом персоною нон грата. У МЗС повідомили, що оголошений небажаним співробітник має покинути країну.

У відомстві заявили, що Естонія не має наміру терпіти дії росії проти незалежності та суверенітету країни. Зокрема, у МЗС заявили, що російські спецслужби координують проти республіки Естонія гібридні операції і закликали припинити подібні операції, направлені проти безпеки Естонської Республіки.

Естонія обговорює це питання з партнерами і союзниками і готова в разі потреби вжити додаткових заходів для захисту нашого суспільства і наших цінностей

- заявили в Міністерстві закордонних справ Естонії.

19.03.24, 11:17 • [views_0]

Анастасія Рябоконь

Новини Світу