eskalatsiyu-na-donbasi-schoyno-obgovorili-na-skayp-konferentsiyi-bezpekovoyi-pidgrupi-geraschenko

Ескалацію на Донбасі обговорили на скайп-конференції безпекової підгрупи - Геращенко

 • 7530 переглядiв

КИЇВ. 23 травня. УНН. У середу відбулась скайп-конференція безпекової підгрупи, основним питанням якої була ескалація ситуації на Донбасі, зокрема - в районі Донецької Фільтрувальної Станції. Про це написала на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає УНН.

"Як тільки-но поінформували мене колеги по мінським групам, сьогодні відбулася скайп - конференція безпекової підгрупи, основним питанням якої була ескалація ситуації на Донбасі, й особливо - в районі ДФС", - зазначила вона.

При цьому, за словами Геращенко, російська сторона і повністю контрольовані нею бойовики не дають гарантій безпеки навколо ДФС й проведення там ремонтних робіт.

Також представники РФ демонструють повне небажання відновити нормальну роботу СЦКК, додала вона.

"Небажання дотримуватися мінських угод з боку РФ і контрольованих бойовиків призвели до серйозної ескалації і погіршення безпекової ситуації на Донбасі. На жаль, скайп-конференція безпекової групи залишилася безрезультатною. Українська сторона апелює до СММ ОБСЄ з проханням посилити моніторинг навколо інфраструктурних об‘єктів, зокрема й ДФС. Безпекова ситуація, її загострення будуть ключовими темами в Мінську, 30 травня, під час чергової зустрічі робочих груп", - заявила вона.

Як повідомляв УНН, за словами заступника голови СММ ОБСЄ Александра Хуга, минулий тиждень на Донбасі був найгіршим за цей рік.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Шаройку в Білорусі винесли вирок

     • 10060 переглядiв

    МЗС: існує загроза життю Сенцова і Балуха

     • 8892 переглядiв

    У ЄС назвали теми зустрічі Гройсмана з Єврокомісаром

     • 5180 переглядiв