ukenru
eskalatsiya-v-rayoni-avdiyivki-trivaye-a-lisenko

Ескалація в районі Авдіївки триває - А.Лисенко

 • 10123 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Ескалація в районі Авдіївки триває. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив речник міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко, повідомляє УНН.

"Триває ескалація під Авдіївкою. Вчора бойові дії на цих рубежах тривали близько 14 годин. Противник почав обстріли з самого ранку і не припиняв їх до пізнього вечора. При цьому окупанти випустили близько 150 мін та декілька десятків артилерійських та танкових снарядів. На передовий рубежах противника перебувають снайпери. Українські війська ведуть інтенсивний вогонь у відповідь. Зазначимо, що вчора проявляв агресію здебільшого зі східного напрямку (Ясинувата), проте також зафіксовані ворожі обстріли з південного (Спартак) та південно-східного (Мінеральне) напрямків", - повідомив речник.

Також, за його словами, неспокійно вчора було на лівому фланзі авдіївської промзони: поблизу Кам’янки окупанти здійснили 2 обстріли з мінометів і танків.

"Близько 23 години, внаслідок потужних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ у місті зникло електропостачання та поступово знижується температура в системі опалення. Існують проблеми з мобільним зв’язком та доступом до Інтернету. Представники державних та місцевих органів влади продовжують допомагати людям. Критичні об’єкти інфраструктури під’єднують до електрогенераторів. Водопостачання в місті здійснюється за графіком. Ремонтники потребують стійкого режим тиші з боку НЗФ, щоб продовжити ремонт Донецької фільтрувальної станції", - повідомив А. Лисенко.

А.Лисенко також повідомив, що на інших ділянках фронту (світлодарська дуга, горлівський периметр, Донецький аеропорт) також тривають бойові дії середньої інтенсивності із використання важкого озброєння з боку противника. "Традиційно окупанти активізуються ближче до вечора. Це пов’язано з також із прагненням ворожого командування розпорошити увагу штабу АТО, щоб відволікти його від основного району бойових дій – авдіївської промзони", - зауважив він.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбувся 41 ворожий обстріл, зокрема 22 – з важкого озброєння. По позиціях українських військових було випущено понад 400 мін та снарядів.

Нагадаємо, за минулу добу на Донбасі, внаслідок активних бойових дій, 16 українських військових отримали поранення.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП