ukenru
erdogan-zaklikav-komanduvacha-liviyskoyi-natsionalnoyi-armiyeyu-pripiniti-boyovi-diyi

Ердоган закликав командувача Лівійської національної армії припинити бойові дії

 • 8442 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган за підсумками зустрічі з главою Уряду національної згоди (УНЗ) Лівії, що наразі засідає в Тріполі, Фаїзом Сараджевим звернувся до командувача Лівійської національної армією (ЛНА) фельдмаршала Халіфа Хафтара із закликом завершити бойові дії. Про це повідомляє УНН із посиланням на AFP.

"Президент (Туреччини Тайіп Ердоган) підтвердив свою підтримку визнаному міжнародним співтовариством уряду (Фаїза Сараджа) і закликав до припинення незаконних нападів, здійснюваних силами (командувача ЛНА фельдмаршала Халіфи) Хафтара", - наводить в п'ятницю заяву адміністрації турецького лідера видання.

Нагадаємо, 28 червня ЛНА звинуватила Туреччину в прямому втручанні у внутрішні справи Лівії з метою підтримки уряду в Тріполі. 30 червня МЗС Туреччини заявив про те, що ЛНА утримує в ув'язненні шістьох турецьких громадян. В Анкарі розцінили ці дії як "акт бандитизму і піратства" і пригрозили, що, якщо громадяни Туреччини не будуть звільнені найближчим часом, сили Хафтара "стануть законними цілями" для удару. 1 липня стало відомо про звільнення турецьких громадян, проте визнаний міжнародною спільнотою парламент Лівії оголосив загальну мобілізацію для протистояння турецькій загрозі.

Наразі в Лівії діють два уряди: визнане міжнародним співтовариством УНЗ і тимчасовий кабінет міністрів Абдалли Абдуррахмана ат-Тані, який діє на сході країни спільно з обраним парламентом і підтримуваний ЛНА. 4 квітня Хафтар оголосив про початок наступу на столицю. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, з початку бойових дій загинули більше 750 осіб, понад 4,4 тис. отримали поранення.

Українські Національні Новини

Політика