erdogan-pripinennya-viyni-zrobit-vnesok-u-sproschennya-protsesu-vstupu-ukrayini-do-nato

Ердоган: припинення війни зробить внесок у спрощення процесу вступу України до НАТО

 • 450410 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Туреччина підтримує територіальну цілісність України, а також вірить, що припинення війни зробить внесок у подальше спрощення процесу вступу України до НАТО. Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у понеділок перед вильотом на саміт Альянсу у Вільнюсі, пише УНН з посиланням на Anadolu.

Цитата

"Ми вважаємо, що якнайшвидше припинення війни справедливим і міцним миром сприятиме процесу членства України в НАТО", - сказав президент Ердоган. 

Деталі

За словами турецького лідера, саміт Альянсу у Вільнюсі проводиться у доленосний період негативного впливу війни в Україні на глобальну стабільність та безпеку. "У такий критичний період, учасники саміту планують обговорити дуже важливі рішення, які, безумовно, зроблять внесок у зміцнення оборони Альянсу. Водночас планується розглянути рішення щодо України, ухвалені на Мадридському саміті військово-політичного блоку", - розповів президент Туреччини.

Турецький лідер підкреслив, що Анкара в усі періоди підтримувала курс "відкритих дверей" НАТО. Для просування процесу заявки Стокгольма на вступ до НАТО необхідне виконання всіх положень тристороннього меморандуму Туреччина-Швеція-Фінляндія, констатував Ердоган.

При цьому президент Туреччини пов'язав тему заявки Стокгольма з діалогом щодо вступу Туреччини до Європейського Союзу. "Спочатку відкрийте шлях для вступу Туреччини до ЄС, а ми потім "розчистимо дорогу" для заявки Швеції (в НАТО), як зробили це у випадку з Фінляндією. Туреччина вже 50 років чекає біля дверей ЄС", - зазначив Ердоган.

Нагадаємо

Президент Туреччини під час спільної пресконференції з Президентом Володимиром Зеленським минулого тижня заявив, що Україна має право стати членом НАТО.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Сили оборони беруть Бахмут під вогневий контроль - Сирський

     • 5738300 переглядiв