ukenru
erdogan-ogolosiv-postrazhdali-vid-pozhezh-rayoni-turechchini-zonoyu-likha

Постраждалі від пожеж райони Туреччини оголошено зоною лиха

 • 50437 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що постраждалі райони від лісових пожеж, були оголошені "зонами стихійного лиха, що впливають на життя в цілому". Про це інформує УНН з посиланням на Сumhuriyet.

Деталі

Пожежі, що спалахнули в останні дні по всій Туреччині, викликали величезні руйнування.

"Ми оголосили наші регіони, що постраждали від лісових пожеж, "зонами стихійного лиха, що впливають на життя в цілому". Ми продовжимо робити всі необхідні кроки, щоб залікувати рани нашої країни, компенсувати її втрати і поліпшити її можливості навіть краще, ніж раніше", - сказав Ердоган.

Деталі

Відповідно, території, які постраждали від лісових пожеж в Анталії, Муглі, Мармарисі, Адані та Османіє визнано зонами стихійного лиха.

Доповнення

Щонайменше чотири людини загинули під час лісових пожеж у Туреччині. Понад 50 людей були доставлені в лікарню.

У той час як десятки пожеж були взяті під контроль, пожежники продовжують працювати в 14 містах в шести провінціях.

Азербайджан оголосив, що направляє сотні аварійно-рятувальних служб, разом з вертольотами і спеціальним обладнанням. Україна такоже направила літаки, щоб допомогти гасити пожежі з неба, а сусідня Греція також запропонувала свою допомогу.

Тим часом, мер Мармаріса попередив, що не може виключити "саботаж" як причину пожежі на одному з курортів.

Лісові пожежі звичайні в середземноморському і Егейському регіонах Туреччини в посушливі літні місяці, хоча в деяких з них раніше звинувачували підпали.

Українські Національні Новини

Новини Світу