ukenru
epifaniy-zaklikav-ukrayintsiv-podumati-pered-viborami

Епіфаній закликав українців подумати перед виборами

 • 12974 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звернувся до українців з приводу повторного голосування на виборах Президента України 21 квітня. Відповідний текст опублікувала прес-служба ПЦУ, передає УНН.

"Дорогі брати і сестри! Шановні співвітчизники! 21 квітня 2019 року відбудеться повторне голосування на виборах Президента України... Тож цього дня ми, як громадяни України, маємо прийти на виборчі дільниці, зробити вільний, свідомий, і особливо підкреслю — відповідальний вибір. Дар свободи та можливість обирати — не можна змарнувати. Адже голос на виборах — це цінність, це видимий прояв нашої свободи, тому не можна ставитися до нього легковажно", - написав митрополит.

Епіфаній звернувся до українців і закликав їх до свідомого вибору.

"Перед тим, як проголосувати, закликаю добре зважити, обміркувавши передвиборчі програми та досягнення кандидатів з огляду на повноваження Президента України як Глави держави, Верховного головнокомандувача і гаранта Конституції, оскільки від результатів голосування залежить доля країни та усіх нас", - заявив Предстоятель УПЦ.

Епіфаній наголосив, що особливо слід зважити на те, що вже шостий рік Україна обороняється проти зовнішньої агресії. Це означає, що окрім звичайних для кожного глави держави повсякденних обов‘язків, Президент повинен буде забезпечувати захист нашої свободи від агресії з боку Росії, щоденно давати відсіч її військовим, дипломатичним, економічним, інформаційним зазіханням на нашу державу, наближати Україну до перемоги, до відновлення територіальної цілісності, досягти справедливого миру.

Митрополит додав, що не слід продавати свій голос ані за гроші чи інші матеріальні цінності, ані за обіцянки.

"Зробіть свій вибір чесно і за совістю, керуючись здоровим глуздом та власними світоглядними переконаннями", - додав Епіфаній.

Раніше УНН повідомляв, що завтра в Україні починається частковий режим тиші перед другим туром виборів.

Українські Національні Новини

Політика