ukenru
epifaniy-u-zhitomiri-osvyativ-khresti-na-kupoli-khramu

Епіфаній у Житомирі освятив хрести на куполи храму

 • 23137 переглядiв

КИЇВ. 6 квітня. УНН. Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній освятив хрести на куполи храму Святого рівноапостольного князя Володимира у Житомирі. Про це повідомив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич у Facebook, передає УНН.

"Православна Церква України розбудовується. Ми здобули духовну і релігійну незалежність. Тепер маємо новозбудовані за підтримки меценатів храми. Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній у Житомирі освятив хрести на куполи храму Святого рівноапостольного князя Володимира", - вказав він.

Окрім того, біля кафедрального храму Святого рівноапостольного князя Володимира у Житомирі пройшла спільна молитва.

Нагадаємо, митрополит Епіфаній долучився до всеукраїнського переписування Біблії.

Як повідомляв УНН, за результатами Об'єднавчого собору в Києві під головуванням представника Вселенського патріархату 15 грудня було створено автокефальну помісну Православну церкву України, і затверджений статут нової церкви. Об'єднавчий собор обрав предстоятелем єдиної помісної ПЦУ митрополита Епіфанія.

5 січня відбулася процедура підписання Томосу про автокефалію ПЦУ Вселенським патріархом Варфоломієм. А вже на наступний день, 6 січня, після вручення у Стамбулі Томос доставили в Україну, згодом його повернули до Стамбула для підпису членами Синоду на Фанарі і знову повернули до України.

Українські Національні Новини

Політика