ukenru
epidporig-zakhvoryuvanosti-na-grip-perevischeno-u-17-oblastyakh-ukrayini

Епідпоріг захворюваності на грип перевищено у 17 областях України

 • 9354 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. У 17 областях України та місті Києві інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги. Про це УНН повідомили у прес-службі МОЗУ.

За період з 12 по 18 грудня на грип та ГРВІ в Україні захворіло 377004 особи, з них 64,5 % – діти до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРВІ перевищує аналогічний за минулий тиждень на 25,5 %.

Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в столиці, найменший – у Закарпатській області.

У 17 областях України та місті Києві інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги.

На звітному тижні темп приросту хворих серед дорослих і дітей до 17 років збільшився на 17,9 % та 20,8 % відповідно. Значне збільшення захворюваності спостерігається в Івано-Франківській та Херсонській областях.

Серед дітей найбільше хворих шкільного віку. Питома вага госпіталізованих серед пацієнтів, які звернулися за медичною допомогою, на 40,8 % більше минулого тижня. Найчастіше медичної допомоги в умовах стаціонару потребували діти до 4 років.

На 50 тижні 2016 року зареєстровані та підтверджені методом полімеразної ланцюгової реакції 2 летальні випадки від грипу в Дніпропетровській та Львівській областях.

РНК вірусів грипу при лабораторних дослідженнях зразків матеріалів від пацієнтів визначено вже у 14 областях.

Від початку епідемічного сезону фахівцями вірусологічних лабораторій МОЗ України методом полімеразної ланцюгової реакції досліджено 1126 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип та ГРВІ, у 39,3 % визначені РНК вірусів грипу типу А.

У цьому сезоні серед позитивних знахідок домінує штам вірусу грипу типу А(H3)сезонний, що визначений у 64,9 %.

За даними Центру грипу та ГРВІ з початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 72663 особи.

Українські Національні Новини

Суспільство