ukenru
energosistema-ukrayini-zalishayetsya-tsilisnoyu-ale-v-oblastyakh-mozhlivi-timchasovi-vidklyuchennya-svitla-shmigal

Енергосистема України залишається цілісною, але в областях можливі тимчасові відключення світла - Шмигаль

 • 734766 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Російські окупанти знову намагалися знищити енергосистему Україні, проте вона залишається цілісною. В окремих областях можливі тимчасові відключення світла, адже пошкоджено об’єкти генерації та розподілу у вісьмох регіонах. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата

«Сьогодні російські терористи здійснили чергову масовану ракетну атаку проти України. Основний удар був спрямований проти енергосистеми України. Вони знову намагалися її знищити. І знову їм це не вдалося. Енергосистема залишається цілісною», - написав Шмигаль.

Він зазначив, що в окремих областях можливі тимчасові відключення електроенергії, адже пошкоджено об’єкти генерації та розподілу у вісьмох регіонах.

«Енергетичний штаб працює. Ремонтні бригади працюють. Особлива увага поверненню електроенергії в Харків. Ракетні удари були завдані також проти цивільної інфраструктури. Є постраждалі та загиблі серед мирних людей. За ці чергові злочини росіяни обов’язково мають бути покарані. Не забудемо. Не пробачимо», - зазначив Шмигаль.

Доповнення

В НЕК "Укренерго" сьогодні вранці повідомляли, що через атаку рф на енергосистему є обмеження у трьох областях, але електропостачання вже відновлюється.

У небі над Україною за ніч знищили 34 з 48 ворожих крилатих ракет і чотири дрони-камікадзе типу Shahed, 8 керованих авіаційних ракет не досягли своїх цілей, усього був 81 пуск ворожих ракет.

Українські Національні Новини

Економіка