ukenru
energoatom-viznav-porushennya-na-tenderakh

"Енергоатом" визнав порушення на тендерах

 • 30636 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Службове розслідування у НАЕК "Енергоатом" виявило низку порушень під час проведення тендерів, зокрема - щодо технічного переоснащення енергоблоку №5 Запорізької АЕС. По це УНН повідомили в енергокомпанії у відповідь на запит.

Мова про тендер, за результатами якого ВП "Запорізька АЕС" (ДП "НАЕК "Енергоатом") замовив у ТОВ "Київська енергетична будівельна компанія" технічне переоснащення енергоблоку № 5 за 105,26 млн гривень. Тендер було проведено у травні, втім через розголос журналістів про ймовірний "злив" коштів НАЕК розпочало службове розслідування. Повідомлялось, що середня переплата лише на цьому тендері становила 40%, тобто сума була завищена майже вдвічі.

"За результатами розслідування було встановлено низку порушень внутрішніх виробничих та організаційно-розпорядчих документів компанії", - розповіли в НАЕК.

Там додали, що вжили заходів щодо порушників законодавства шляхом притягнення до дисциплінарної відповідальності окремих працівників НАЕК, а також вдосконалення закупівельних регламентів у "Енергоатомі".

Нагадаємо, “Енергоатом” у першому півріччі 2020 року "допрацювався" до збитків у сумі 2,6 млрд грн проти 1 млрд прибутку минулого року. Керує компанією з березня Петро Котін, який під час карантину у квітні і травні отримав сумарно понад 400 тисяч гривень зарплатні при "ліміті" у 40 тис.

Як дослідив УНН, адміністративні розтрати – одна з найбільших статей витрат сьогодні на “Енергоатомі”, що завдає збитків компанії.

Довідка УНН: “Енергоатом” – оператор національних АЕС.

Українські Національні Новини

Політика