energetiki-rozpovili-pro-khid-robit-z-usunennya-naslidkiv-negodi-na-kiyivschini

Енергетики розповіли про хід робіт з усунення наслідків негоди на Київщині

 • 207415 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Енергетики ДТЕК відзвітували, що вже повернули світло 29 тисячам клієнтів в 123 населених пунктах області. Проте внаслідок негоди, що панує з відучора, знеструмленими залишаються 34 населених пункти, тобто 6278 домівок, передає УНН.

Цитата

"На ранок 7 серпня повернули світло понад 29,6 тис. родин у 123 населених пунктах, які знеструмлювались повністю чи частково. Відновили роботу 58 ліній електропередачі та 1158 трансформаторних підстанцій", - йдеться в повідомленні. 

Ремонтні роботи тривають, погодні умови в регіоні знов погіршуються, зазначають в компанії.

Найбільше постраждали від негоди Бучанський, Фастівський, Обухівський райони. Сильний поривчастий вітер призвів до масових падінь дерев, які спричинили руйнування опор та розриви проводів ліній електропередачі.

Наразі ще знеструмлені 34 населених пункти, через що без світла залишаються 6278 домівок.

Енергетики планують завершити відновлювальні роботи по лініях 10 кВ сьогодні до кінця дня. Після чого будуть розпочаті роботи на лініях 0,4 кВ по точкових заявках клієнтів, однак, 7 серпня на території Київської області впродовж дня синоптики знов прогнозують дощі з грозами, місцями пориви 15-20 м/с. Це може призвести до нових аварій. Енергетики зауважують, що у посиленому складі готові до ліквідації наслідків.

Доповнення

За даними Укренерго, загалом через негоду є знеструмлення у 276 населених пунктах у Волинській, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Івано-Франківській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях. Відновлення живлення триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики дали прогноз на початок наступного тижня: подекуди до 38 градусів

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Спека встановила новий рекорд у Києві

     • 314141 переглядiв