energetika-silske-gospodarstvo-ta-vodopostachannya-zelenskiy-nazvav-prioriteti-u-vidnovlenni-ukrayini

Енергетика, сільське господарство та водопостачання: Зеленський назвав пріоритети у відновленні України

 • 626946 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Президент Володимир Зеленський заявив, що на даному етапі Україна віддає пріоритет трьом напрямкам у відновленні: енергетика, сільське господарство та питне водопостачання. На додаток, Зеленський назвав необхідність розширення системи кібербезпеки. Про це він заявив в інтерв'ю WELT, передає УНН.

Цитата

“У нас є три пріоритети. По-перше, енергетика. Я говорю не тільки про природний газ та електроенергію від атомних електростанцій. Ми також вважаємо за необхідне розвивати можливості диверсифікації виробництва і зберігання електроенергії. Це нові технології, над якими я хочу працювати разом зі США та Європою. Нам потрібно побудувати системи накопичення і зберігання енергії”, – зазначив Президент.

Деталі

Другим пріоритетом Зеленський називає розвиток сільського господарства. За його словами, для цього необхідно залучити партнерів для розвитку системи зрошення та супутньої логістики. Крім того, необхідно створити нові величезні зернові центри в країнах ЄС, Африці та Азії, куди Україна зможе постачати, а потім зберігати пшеницю, кукурудзу і всі інші культури, що виробляються в країні.

Зазначається, що таку пропозицію виносили на обговорення з представниками країн Африки. Як заявив Президент, африканській владі подобається ідея будівництва зернових хабів. Наразі Україна сподівається на партнерів з Європи, оскільки це вимагає значних вкладень.

Третім пріоритетом Глава держави називає захисні заходи в секторі питного водопостачання. Також він наголосив на важливості розширення системи кібербезпеки.

“росія неодноразово намагалася атакувати нас за допомогою кібератак, але ми змогли їх відбити. У нас є високотехнологічні компанії, які не перебувають ні на передовій, ні на другій лінії оборони, але й вони добре попрацювали в боротьбі з росією. І саме тому ми бачимо ще один пріоритет у розширенні кібербезпеки”, – додав Президент.

Доповнення

На думку експертів, для повного відновлення України, з урахуванням модернізації після війни, може знадобитися 750 млрд доларів.

Зокрема, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що у 2023 році потрібно профінансувати величезний дефіцит бюджету в розмірі близько 38 млрд дол. Ще 17 млрд дол. цього року необхідно для швидкого відновлення енергетики, гуманітарного розмінування, відновлення житла, критичної та соціальної інфраструктури.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Маврикій готується до потужного циклону Freddy

     • 485197 переглядiв