ukenru
energetichna-kriza-italiya-zaklikaye-meshkantsiv-vidmovitisya-vid-opalennya-tsiyeyi-zimi

Енергетична криза: Італія закликає мешканців відмовитися від опалення цієї зими

 • 212403 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Усіх громадян Італії попросять зменшити, а по можливості відключити опалення, починаючи з жовтня, заявив міністр екологічного переходу Роберто Чинголані на засіданні кабінету міністрів. Про це пише УНН з посиланням на Local.

Деталі

В Італії вже діють деякі обмеження на використання центрального опалення в громадських будівлях та багатоквартирних будинках, і очікується, що відповідно до нових заходів вони будуть більш жорсткими.

За повідомленням газети Corriere della Sera, план буде остаточно доопрацьовано цього тижня і затверджено указом найближчими днями.

Очікується, що температура в багатоквартирних будинках та інших громадських будівлях регулюватиметься на рівні 19 за Цельсієм, що на один градус за нижче, ніж раніше. Для виробничих приміщень показник буде встановлено на рівні 17 градусів тепла.

Опалення також включатиметься на годину менше кожного дня.

Згідно з дослідженням, проведеним Legambiente в 2021 році, в Італії налічується 17,5 млн будинків з газовим опаленням.

Італія сподівається, що обмеження скоротять споживання газу на 3,2 мільярда кубометрів у період із серпня до березня, і має намір скоротити ще 2,1 мільярда кубометрів за рахунок використання альтернативних джерел палива для виробництва електроенергії.

Це може бути доповнено іншими заходами, які спонукають окремих користувачів та підприємства скорочувати споживання, а це означає, що загальний попит може впасти на 15% відповідно до ширших планів Європейського Союзу.

Додамо

Італія заповнила свої резервуари для зберігання газу на 83% станом на початок вересня. Італія імпортувала близько 40% газу з росії до початку війни.

Українські Національні Новини

Новини Світу