ukenru
elektriki-vikoristovuyut-menshe-cherez-poteplinnya-na-zhitomirschini-diyut-obmezhennya-ukrenergo

Електрики використовують менше через потепління, на Житомирщині діють обмеження - Укренерго

 • 487847 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. Споживання електроенергії в Україні впало через потепління. У Житомирській області застосовуються обмеження в електропостачанні, в інших областях - без обмежень. Про це повідомляє Укренерго, пише УНН.

Деталі

За даними Укренерго, ситуація на 24 березня така:

  • Споживання значно нижче, ніж у п'ятницю минулого тижня, що пов'язано зі значним потеплінням.
  • Генерація: працюють усі види електростанцій. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Активна робота гідроелектростанцій зберігається протягом доби і додатково зростає, покриваючи пікові години споживання в енергосистемі. Також триває незначний імпорт електроенергії. Обсяг доступної потужності генерації підвищує операційну безпеку енергосистеми та дозволяє проводити ремонти на деяких електростанціях.
  • Обмеження: у Житомирській області через значні пошкодження мереж, внаслідок неодноразових атак росіян, застосовуються обмеження споживання. В інших регіонах обмежень у мережах Укренерго, які б призводили до необхідності обмеження споживачів, немає. Складною залишається ситуація у регіонах вздовж лінії фронту.
  • Ремонти: найбільші зусилля докладаються наразі для усунення мережевих обмежень та підвищення надійності живлення Житомирщини.

За даними Міненерго, "генерація із запасом має необхідні обсяги потужності для повного забезпечення потреб споживачів електроенергії по всій країні".

Після нічної атаки дронами, як повідомляється, відновили електропостачання понад 2 тис. абонентів у Дніпропетровській області. Також заживили близько 5,5 тис. споживачів у Донецькій області.

Доповнення

Російські війська вночі з півночі атакували Україну дронами-камікадзе типу Shahed та керованими авіаційними бомбами.

Українські Національні Новини

Економіка