eksradnik-merkel-vvazhaye-scho-nastav-chas-peregovoriv-schodo-peremirya-mizh-rosiyeyu-ta-ukrayinoyu

Ексрадник Меркель вважає, що настав час переговорів щодо перемир'я між росією та Україною

 • 1141624 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Колишній німецький генерал Еріх Вад закликав до початку переговорів між Москвою та Києвом, щоб покласти край російсько-українській війні, пише УНН.

Цитата

«Це окопна війна, як у Першій світовій війні. На мій погляд, це війна на виснаження. По суті вони повинні домовитися про перемир'я. Я думаю, що час настав», - сказав Вад в інтерв'ю Anadolu.

Деталі

Проте Захід повинен продовжувати надавати військову допомогу Києву, щоб гарантувати, що країну не буде «підірвано під час майбутніх переговорів», заявив колишній радник з військової політики тодішнього канцлера Ангели Меркель.

Вад розкритикував західних союзників України за відсутність «реальної політичної стратегії» щодо військових цілей України, додавши, що ці цілі ще потрібно чітко визначити.

«Це для мене слабке місце. Ми не маємо реальної політичної стратегії. У нас немає здорової політичної концепції».

«Німці хочуть, щоб Україна залишалася стабільною, щоб вони могли успішно воювати… щоб бути в хорошому становищі, що для мене є сенс. Але ми також маємо почати говорити про політичні переговори вже зараз», - додав Вад.

Вад також привітав останню мирну ініціативу Китаю, спрямовану на припинення війни, але наголосив, що ООН буде найкращим форумом для переговорів щодо мирного врегулювання.

«По-перше, я вважаю позитивним, що є пропозиція. Звісно, не зовсім без проблем. Китай зараз дуже близький до росії. Можливо, вони не такі нейтральні, як хотілося б. Спочатку потрібно це перевірити, але я бачу, що Організація Об'єднаних Націй відіграє тут головну роль».

Він додав, що «впливові країни G20», такі як Китай, Індія, Бразилія та Туреччина також можуть відіграти роль посередника у припиненні війни в Україні.

«Туреччина відіграє важливу роль у цьому конфлікті, тому що президент Ердоган має контакти з путіним», - сказав Вад.

Колишній генерал додав, що Туреччина може знову надати майданчик для російсько-українських політичних переговорів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У рф вбили одного із творців вакцини "Супутник V"

     • 1653218 переглядiв

    Японія знайшла 7000 островів, про існування яких не знала

     • 2184285 переглядiв

    Arctic Monkeys та Guns N' Roses стануть хедлайнерами на "Гластонбері"

     • 1406023 переглядiв