ukenru
eksport-svinini-iz-ssha-viyavivsya-pid-zagrozoyu

Експорт свинини із США виявився під загрозою

 • 7990 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Американські фермери стурбовані тим, що напружені торгові відносини з ключовими експортними ринками в Китаї, Мексиці і Канаді можуть знизити прибуток їх фермерів від реалізації свинини, передає УНН з посиланням на Euromeat News.

Повідомляється, що приблизно чверть свинини, виробленої в США, йде на експорт. Торгові суперечки з Китаєм і слабкий прогрес в переговорах по НАФТА можуть спровокувати негативну динаміку експорту продукту.

Американська федерація з експорту м'яса (USMEF) заявила, що в минулому році США рекордно наростила експорт свинини.

Так, в січні-листопаді 2017 року обсяги експорту свинини склали 2,23 млн т або 5,9 млрд дол, що на 2,09 млн т більше, ніж в січні-листопаді 2016 року.

"Без сумніву, найбільше нас турбує ситуація з торгівлею", - зазначив економіст Kerns and Associates і консультант National Pork Producers Council Стів Мейер.

Китай є зростаючим ринком свинини в США, проте в 2017 році експорт свинини скоротився, оскільки виробництво свинини в Китаї виросло, зазначає USMEF.

Крім того, США можуть вийти з угоди НАФТА тому як об'єднуються з Мексикою і Канадою, які є першим і четвертим ринком експорту свинини для Америки.

При цьому, скасування угоди може загрожувати прибутку американських фермерів, які виробляють свинину, яка залишалася високою, завдяки недорогому корму і гарному попиту на товар на протязі всього 2017 року.

Нагадаємо, Україна нарощує імпорт м'яса.

Протягом 2017 року у структурі м'ясних продуктів найбільше зріс імпорт свинини і яловичини - в середньому на 30%.

У Верховній Раді такі негативні для українських фермерів тенденції пояснюють кризою в вітчизняному агропромисловому комплексі, яким жваво користуються закордонні конкуренти, а також поширенням АЧС.

Епідемія африканської свиней чуми вже позбавила Україну 12 млн дол. можливого заробітку.

Українські Національні Новини

Суспільство