ukenru
eksport-gazu-polskoyi-pgnig-do-ukrayini-torik-zbilshivsya-vdvichi

Експорт газу польської PGNiG до України торік збільшився вдвічі

 • 12173 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Польська державна нафтогазова компанія PGNiG минулого року поставила в Україну понад 700 млн кубометрів природного газу, таким чином вдвічі збільшивши експорт газу до держави. Про це йдеться в повідомленні прес-служби PGNiG, передає УНН.

"Всього за 17 місяців - з серпня 2016 року по грудень 2017 року - польська нафтогазова компанія поставила на український ринок більше 1 мільярдів кубометрів природного газу. У 2017 році поставки газу в Україну збільшилися вдвічі, досягнувши понад 700 млн кубометрів на рік", - йдеться в повідомленні.

У PGNiG зазначають, що така статистика підтверджує зростаючу роль компанії на газовому ринку Центральної та Східної Європи.

"Ці результати дуже задовольняють. Продажі газу на український ринок успішні завдяки нашій продуманій і гнучкій ціновій політиці", - прокоментував віце-президент PGNiG Мачей Возняк.

"Ми не плануємо імпортувати природний газ з Росії після 2022 року – коли спливе термін дії довгострокового контракту з "Газпромом". Для PGNiG енергетична безпека є пріоритетом, і це означає диверсифікацію поставок газу з різних географічних напрямків за конкурентними цінами, в той час як поставки з "Газпрому" не відповідають цим умовам", - додав він.

За словами віце-президента компанії, PGNiG може зробити ще більший внесок в політику України щодо диверсифікації, збільшивши експорту газу, проте для цього необхідно чекати розширення спроможностей польсько-українського газопроводу.

Як повідомляв УНН, польська нафтогазова компанія PGNiG планувала подвоїти продаж газу в Україну ще в жовтні цього року.

Українські Національні Новини

Економіка