ukenru
eksperti-rozpovili-yak-avtomobili-shpiguyut-za-svoyimi-vodiyami

Експерти розповіли, як автомобілі шпигують за своїми водіями

 • 18957 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Автомобілі здатні вести стеження за своїми водіями. про це повідомляє Washington Post з посиланням на експертів, інформує УНН.

Відзначається, що виробники авто за допомогою систем, підключених до інтернету, стежать за місцем розташування машини, швидкістю водіння, а також за тим, яка музика грає в салоні. Крім того, новітні машини можуть навіть стежити за рухом очей водія, обчислювати вага тих, хто сидить на передніх сидіннях і смакові переваги в їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple визнала вразливість всіх iPhone і комп'ютерів

Експерти не можуть точно відповісти на питання, навіщо компаніям потрібні особисті дані, зібрані з десятків мільйонів автомобілів по всьому світу, - в більшості випадків їх продають маркетинговим фірмам. 

У цьому контексті слід пригадати, що американський технічний фахівець і спецагент, колишній співробітник ЦРУ і АНБ США Едвард Сноуден розкрив інформацію щодо програми PRISM, яка включає в себе масове стеження за переговорами американців та іноземних громадян за допомогою телефону та мережі інтернет. За його твердженням, PRISM дозволяє Агентству переглядати електронну пошту, прослуховувати голосові і відеочати, дивитися фотографії, відео, відстежувати файли, дізнаватися інші подробиці з соціальних мереж. У програмі PRISM беруть участь Microsoft (Hotmail), Google (Gmail), Yahoo!, Facebook, YouTube, Skype, AOL, Apple і Paltalk. 

Як раніше повідомляло УНН, китайські і міжнародні автовиробники відкликали за 2017 рік у КНР рекордні 20 млн автомобілів через виявлені функціональних несправностей і інших проблем з якістю - на 76,8% більше, ніж роком раніше.

Українські Національні Новини

Новини Світу