ukenru
eksperti-poyasnili-chomu-vkray-malo-sposterigachiv-na-viborakh

Експерти пояснили, чому вкрай мало спостерігачів на виборах

 • 6876 переглядiв

КИЇВ. 21 квітня. УНН. На виборах президента у ІІ турі вкрай мало спостерігачів працює на дільницях, оскільки двом кандидатам було важко набрати таку кількість людей для роботи під час виборів. Про це повідомила голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська під час прес-конференції, передає кореспондент УНН.

"Заповнити двом кандидатам всі майже 30 тис. дільниць навіть членами комісій було проблематично, а не те, щоб запропонувати своїх спостерігачів. Спостерігачів від кандидатів мало, практично немає, як і від неурядових організацій", - зазначила вона.

За її словами, на нинішніх виборах було багато технічних кандидатів, а також і спостережних організацій. Усього спостерігачами зареєстрували близько 100 тис. осіб, тоді як реальна їхня кількість була значно меншою навіть у І турі виборів.

При цьому вона додала, що більше побоювань у громадських організацій викликали члени ДВК, яких добирали буквально в останні дні перед виборами.

Нагадаємо, у порівнянні із першим туром виборів Президента України, що відбувся 31 березня, під час голосування в другому турі на виборчих дільницях значно зменшилася кількість спостерігачів.

Українські Національні Новини

Політика