ukenru
eksperti-pidrakhuvali-yak-za-rik-zminilasya-vartist-zhitla-u-stolichnikh-novobudovakh

Експерти підрахували, як за рік змінилася вартість житла у столичних новобудовах

 • 8001 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. На первинному ринку житлової нерухомості Києва за рік вартість житла зросла на 3,1%. Про це йдеться в аналітичному матеріалі спеціалізованого порталу Столична нерухомість, пише УНН.

Середня вартість квартир у новобудовах Києва в травні 2018 року становила 24 025 грн/кв. м. Порівняно з квітнем середня вартість зменшилась на 0,1%.

За рік середня вартість 1 кв. м квартир у новобудовах Києва зросла на 3,1%, з січня 2018-го - на 0,2%.

Зменшення середніх цін у минулому місяці спостерігалося у Дарницькому (на 3%), в Деснянському (на 0,1%), Оболонському (на 1,2%) і у Святошинському (на 0,6%) районах. В інших районах збільшення склало від 0,4% в Голосіївському до 2,1% у Печерському.

Як повідомляв УНН, на думку експертів, вартість житла у новобудовах буде зростати. Водночас, великі забудовники, такі як, наприклад, "Київміськбуд", пропонують інвесторам низку фінансових інструментів, які дають можливість придбати житло на вихідних умовах. Йдеться про іпотеку, розстрочку або ж знижки за умов стовідсоткової оплати. Наприклад, у житловому комплексі бізнес-класу на вулиці Лейпцизькій, 13 у столиці можна отримати знижку до 25% на окремі квартири. Подібні пропозиції діють і в інших комплексах, зведених холдингом.

Українські Національні Новини

Київ