ukenru
eksperti-ozkhz-zavershili-robotu-v-siriyskiy-dumi

Експерти ОЗХЗ завершили роботу в сирійській Думі

 • 12097 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Експерти ОЗХЗ завершили роботу в сирійській Думі, де 7 квітня нібито сталася хімічна атака. Про це заявив РІА-Новини в п'ятницю офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков, передає УНН.

"У сирійському місті Дума завершила роботу група експертів Організації по забороні хімічної зброї, яка перевіряла інформацію про нібито здійсненої 7 квітня урядовими військами хімічної атаки", - сказав він.

Нагадаємо, інспектори ОЗХЗ відкладали поїздку в сірійське місто Думу після того, як група співробітників служби безпеки ООН потрапила під обстріл. "Одне джерело повідомило Reuters, що команда "зіткнулася проблемою безпеки", зокрема стріляниною, але деталей не повідомив. Інше джерело розповіло, що їх зустріли протестувальники, які вимагали допомоги, і був відкритий вогонь. Після цього команда ООН покинула місце ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНН, представники благодійної організації "Білі каски" раніше повідомили, що 7 квітня під час атаки сил режиму Асада в районі Східна Гута було застосовано хімічну зброю. За їхніми даними, з вертольота була скинута бочкова бомба з хімікатами. У ВООЗ повідомили, що близько 500 осіб могли постраждати від хіматакі на Думу.

Сирія спростувала повідомлення про хімічну атаку в Східній Гуті, назвавши їх дезінформацією, покликаної перешкодити сирійської армії в справі відновлення контролю над цим регіоном.

Українські Національні Новини

Новини Світу