ukenru
ekspert-suttyeva-perevaga-pervinnogo-rinku-zhitla-mozhlivist-rozstrochki

Експерт: суттєва перевага первинного ринку житла - можливість розстрочки

 • 8984 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. Суттєвою перевагою придбання житла від забудовника є можливість скористатися розстрочкою. Таку думку у коментарі УНН висловив експерт з нерухомості Денис Шульга.

"Плюс, якщо взяти Київ, то суттєвою перевагою йде не кредит, а розстрочка від забудовника. Київ тут лідирує серед регіонів України тим, що пропонує привабливі умови розстрочки. Не один-два роки, а навіть на 3-5 років. І перший внесок колись був 50%, сьогодні ідуть на зустріч покупцям і зменшують до 30%", - пояснив експерт.

Шульга наголосив, що умови продажу стають цікавішими для покупців, особливо для тих, хто не готовий одразу заплатити 100% вартості житла.

Забудовники підтверджують цікавість з боку інвесторів до такого фінансового інструменту, як розстрочка. Зокрема, найбільший столичний забудовник "Київміськбуд" називає розстрочку другим за популярністю способом придбання житла після купівлі на умовах стовідсоткової оплати

“Ми пропонуємо досить лояльні умови - перший внесок від 30-50%, решту суми розписуємо на виплату рівними частинами до введення будинку в експлуатацію. Але тут є одна особливість: сума залишку не фіксується, якщо протягом будівництва зростатиме вартість “квадрату”, то збільшиться і виплата по розстрочці. А як показує практика, вартість квадратного метра росте по мірі того, як росте будинок”, - розповіла директор Департаменту продажу та маркетингу ХК “Київміськбуд” Тетяна Маркова.

Українські Національні Новини

Економіка