ekspert-rozpoviv-yak-noviy-aeroport-dnipra-vpline-na-ekonomiku-regionu

Експерт розповів, як новий аеропорт Дніпра вплине на економіку регіону

 • 15087 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Аеропорт - це найважливіша складова частина туристичної інфраструктури та економічної активності. Про це у коментарі УНН розповів віце-президент ВПГО "Спілка аудиторів України" Михайло Крапивко.

"Сучасний аеропорт потрібен всюди. Це істина стара, оскільки сьогодні час є одним із найдорожчих ресурсів. Що стосується конкретно Дніпра - то це місто-мільйонник, і наявність там сучасного аеропорту дозволить у будь-яких напрямках швидко переміщатися, а це - розвиток туристичної інфраструктури регіону", - говорить він.

По-друге, Дніпро - науковий регіон, продовжив Крапивко.

"Отже, для обміну та взаємодії з іншими країнами і містами потрібно, знову ж таки, швидке переміщення, нормальний аеропорт, куди можна прилетіти безпосередньо, а не через 10 пересадок. Щоб поїздка не була процесом, що вичавлює всі соки з людей і бажання полетіти кудись", - пояснив експерт.

Аеропорт у Дніпрі важливий тому, що мова йде про індустріальний регіон, вважає Крапивко.

"Отже, потрібне швидке переміщення вантажу. Мало того, що тут близько 1 млн споживачів, яким потрібні товари і швидке їх переміщення, мова йде ще й про продукцію різних підприємств, яку потрібно транспортувати на великі відстані. Тому висновок один - аеропорт потрібен, і він вплине на економіку регіону досить позитивно. Будуть створені робочі місця як всередині аеропорту, так і у місті", - резюмував експерт.

Нагадаємо, днями міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив про старт будівництва нового аеропорту у Дніпрі.

"У Дніпропетровській області проживає понад 3 млн осіб. Сучасний аеропорт, який обіцяли ще у 2013-му - необхідність для регіону. Ми визначили цей проект як пріоритетний для розвитку регіональних аеропортів", - зазначив Криклій.

Нова злітно-посадкова смуга Дніпра буде довшою за попередню - 3,2 км. Загальний же бюджет аеропорту складе 5,7 млрд грн.

Відзначимо, що одночасно нова злітно-посадкова смуга з'явиться в Одесі. Вартість будівельних робіт, що в Одесі, що у Дніпрі (виходячи з квадратного метра) - майже однакова, близько 8,6 тис. грн.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Футзальна Ліга чемпіонів змінює формат

     • 10431 переглядiв