ukenru
ekspert-rozpoviv-pro-nezakonniy-biznes-ukrayinskikh-deputativ-u-krimu

Експерт розповів про незаконний бізнес українських депутатів у Криму

 • 11497 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Бізнес українських депутатів у Криму незаконний та аморальний. Про це у коментарі УНН заявив співголова громадської ініціативи “Права справа” Дмитро Снєгирьов, коментуючи бізнес-активи харківського депутата Володимира Святаша на території Криму.

"Такий бізнес є абсолютно незаконним. Більше того, вести бізнес в окупованому Криму на момент військової агресії з боку Російської Федерації - це, м'яко кажучи, неетично. Це однозначно підпадає під статтю "фінансування тероризму", за що в Україні передбачена карна відповідальність. Це - юрисдикція СБУ і чому вони цим не займаються - це питання до них.

На жаль, є стала практика, коли структури, які мали б боротися із такими явищами, контролюють і фінансують ці ж сумнозвісні оборудки. Я не звинувачую, я закликаю СБУ взятися за розслідування цієї справи", - заявив він.

Адже бізнес представників української влади з окупантами сьогодні доволі розповсюджений, зауважив Снєгирьов.

"Прикро, але з одного боку вони розповідають про священну війну із окупантами, з іншого - на п'ятому році війни заробляють на цьому ж окупанті", - резюмував він.

Нагадаємо, діючий депутат Харківської обласної ради Володимир Святаш за сумісництвом є бенефіціаром компанії "АИС.Крым", що працює на окупованій території України. Ця компанія офіційно визнала Крим за Росією, що не виключає сплату податків з їхнього боку у казну РФ. 

Володимир Святаш - батько діючого народного депутата України від групи "Відродження" Дмитра Святаша. Раніше УНН повідомляв, що через компанії Дмитра Святаша та його партнера Василя Полякова в Україні продають заборонені російські автобуси "ПАЗ", виробником яких є завод "санкційного" бізнесмена Олега Дерипаски.

Українські Національні Новини

Економіка