ukenru
ekspert-rozpoviv-pro-bezpeku-elektrokariv

Експерт розповів про безпеку електрокарів

 • 14509 переглядiв

КИЇВ. 19 жовтня. УНН. У наступне десятиліття електрокари значно змінять автопром і світ в цілому. Їхня головна перевага не лише в екологічності, а й безпеці. Про це УНН розповів директор Першої національної мережі електрозарядних комплексів ТОКА Стефан Благовісний.

За його словами, Tesla, наприклад, вважається найбезпечнішим авто і має максимальні оцінки за всіма тестами. Чим менше запчастин, тим надійніше авто, підкреслює Благовісний.

"По-перше, сам електромобіль надійніше, тому що у нього менше запчастин, нічому ламатися. По-друге, якщо говорити про газові установки, то в електромобілі просто нічого подібного немає. Електромобілі при ДТП спалахують вкрай рідко", - розповів він.

Відзначимо, що неякісні газові балони в авто є частою причиною загорянь. До недавнього часу контроль за встановленням і сертифікацією балонів був формальним, акт відповідності можна було купити за кілька сотень гривень. Але майже рік в Україні діють нові правила, згідно з якими всі переобладнані авто повинні проходити випробування і сертифікацію. Також не виключається відновлення техоглядів.

Також нагадаємо, Міністерство інфраструктури готує проект розвитку мережі зарядних пристроїв для електрокарів. Планується, що вони з'являться на АЗС, паркінгах і всіх дорогах загального користування. Окрім цього, узятий курс на популяризацію громадського електротранспорту.

"Національною транспортною стратегією до 2030 року вже передбачено стимулювання використання електромобілів в Україні. Також внесено низку відповідних змін до українського законодавства. Ми, своєю чергою, починаємо роботу над новою концепцією розвитку електромобільності в Україні для створення належних умов і для виробництва вітчизняних електромобілів", - заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Раніше УНН повідомляв, що впродовж 10 років свої електрокари представить Rolls-Royce.

Українські Національні Новини

Економіка